Antena 3 CNN Actualitate Restricţii într-o localitate cu 0 cazuri COVID! Prefectura dă vina pe DSP, care a comunicat date eronate!

Restricţii într-o localitate cu 0 cazuri COVID! Prefectura dă vina pe DSP, care a comunicat date eronate!

Prefectura Dâmbovița acuză Direcția de Sănătate Publică de furnizarea de date eronate privind incidența cazurilor de COVID-19 într-o localitate, în baza cărora s-au impus o serie de restricții. În realitate, nu exista niciun caz de covid acolo."Erori de genul celor înregistrate în comunicarea de ieri sunt de neînțeles și inacceptabile”, spun reprezentanţii Prefecturii.

de Dana Musceleanu    |   

Într-un comunicat de presă transmis marți, Prefectura Dâmbovița spune că în urmă cu o zi, în baza datelor eronate furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat o decizie prin care se constata o rată cumulată a incidenței cazurilor în comuna Vârfuri de 2,72/1.000 locuitori, astfel că au fost impuse mai multe măsuri, inclusisv purtarea măștii și în spațiile deschise.

Restricţii la 0 cazuri COVID!

"Întrucât până în acest moment, nu a apărut în spațiul public nicio comunicare oficială din partea D.S.P. Dâmbovița prin care această instituție să-și asume eroarea impardonabilă, informăm opinia publică că această eroare a existat, că în raportarea centralizată a D.S.P. Dâmbovița din data de 26.10.2020 cazurile active aferente localității Vișinești au fost raportate localității Vârfuri, iar în fapt pe raza localității Vârfuri nu este înregistrat niciun caz activ de COVID-19.

Instituția Prefectului, dar și C.J.S.U. Dâmbovița sunt instituții care, în gestionarea măsurilor de creștere a capacității de răspuns împotriva pandemiei de COVID-19, își bazează deciziile pe datele furnizate de către D.S.P. Dâmbovița, iar erori de genul celor înregistrate în comunicarea de ieri sunt de neînțeles și inacceptabile, a transmis Prefectura.

Marți, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a revocat decizia prin care au fost introduse restricții în localitatea Vârfuri.

Municipiul Târgovişte intră în scenariul roşu

Ca urmare a atingerii unei incidenţe de 3,5 cazuri la mia de locuitori, municipiul reşedinţă de judeţ al Dâmboviţei – Târgovişte intră în scenariul roşu. În acelaşi scenariu intră şi localitatea Aninoasa, care a atins o incienţă de 3,3.

De la începerea pandemiei, judeţul Dâmboviţa a înregistrat 5995 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.   
 

Subiecte în articol: Dambovita COVID-19 dsp prefectura
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere