Antena 3 CNN Actualitate Inedit România a avut un prim-ministru care dădea bairam de fiecare dată când scăpa de atentate! ”Coane, încă unu'!”

România a avut un prim-ministru care dădea bairam de fiecare dată când scăpa de atentate! ”Coane, încă unu'!”

A scăpat din atentate, s-a răsturnat cu o birjă, a ratat, de puțin, o cărămidă ce era să-i cadă în cap, a avut opt copii și, dacă-l excludem pe comunistul Ion Gheorghe Maurer, este prim-ministrul cu cele mai lungi mandate din istoria noastră. De fiecare dată când ”dribla” moartea, apropiații îi organizau o petrecere, cu de-ale gurii de la ”Casa Capșa”. Ion C. Brătianu, masonul, mintea luminată

Colo-șa, în față la Teatrul Național, dar și-n lăuntrul seu, e treabă grea. Petrecere mare, cu de-ale gurii aduse de la ”Casa Capșa”, cu fanfară, cu dănțuială, pomadă fină și domnițe trase-n țiplă. Comercianții din București, cei de vază, s-au adunat, au pus mână de la mână și au organizat o petrecere pentru Ion C. Brătianu, domnul Prim-ministru. Nu-i născut azi, nu-i niciun sfânt, dar omul a trecut printr-o grea încercare: cineva a vrut să-l asasineze. A scăpat, așa că ”reușita” trebuie celebrată. Cum nu va fi nici prima, nici ultima, petrecerea va deveni ceva obișnuit în peisagiul Bucureștilor de acum 140 de ani.

Continuarea, pe A1 Premium.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România