Antena 3 CNN Actualitate România, implicată într-un scandal fără precedent la Eurovision 2022

România, implicată într-un scandal fără precedent la Eurovision 2022

Juriile din șase țări au fost eliminate din calculul notelor finale. România s-ar afla printre ele.

de Cerasela Stafie    |   

Juriile Eurovision 2022 din șase țări au fost eliminate din calculul notelor finale, organizatorul concursului. Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) a explicat, într-un comunicat, că după cea dea doua repetiție generală a celei de-a doua semifinale a concursului Eurovision 2022, au fost identificate anumite tipare de vot incorecte în rezultatele din șase țări. Printre țările al căror juriu a fost eliminat s-ar număra și România, conform ESCXTRA, o publicație de profil.

În timpul procesului de vot al juriului de sâmbătă seară de la Eurovision Song Contest 2022, EBU a lansat o declarație pentru a explica că juriile naționale din șase țări din a doua semifinală au fost excluse din concurs: "în analiza votării juriului de către partenerul de vot paneuropean al Uniunii Europene de Radiodifuziune (EBU) după cea de-a doua repetiție generală a celei de-a doua semifinale a Concursului Eurovision 2022 au fost identificate anumite modele de vot incorecte în rezultatele din șase țări”.

TVR, prima reacţie după scandalul de la Eurovision 2022 în care România a fost implicată

”Pentru a respecta instrucțiunile de vot ale concursului, EBU a lucrat cu partenerul său de vot pentru a calcula un rezultat agregat înlocuitor pentru fiecare țară în cauză atât pentru a doua semifinală, cât și pentru marea finală (calculat pe baza rezultatelor altor țări cu istoric de vot similar).

Acest proces a fost recunoscut de Monitorul Independent de Votare. EBU ia extrem de în serios orice încercare suspectată de a manipula votul la Concursul Eurovision și are dreptul de a elimina astfel de voturi în conformitate cu Instrucțiunile oficiale de vot, indiferent dacă astfel de voturi ar putea influența sau nu rezultatele și/sau rezultatul votului", adaugă organizatorul Eurovision 2022, fără să precizeze despre ce țări este vorba.

Subiecte în articol: Eurovision 2022 scandal
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM