Antena 3 CNN Externe România şi alte 17 state, printre care şi SUA, au semnat o declaraţie comună prin care solicită eliberarea imediată a ostaticilor din Gaza

România şi alte 17 state, printre care şi SUA, au semnat o declaraţie comună prin care solicită eliberarea imediată a ostaticilor din Gaza

Prin semnarea acestei declarații comune, România și alte 17 state cer eliberarea imediată a tuturor ostaticilor ținuți de Hamas în Gaza de peste 200 de zile.

de Ştefan Petrică    |   

Printre aceștia, se află și propriii noștri cetățeni, informează Administrația Prezidențială.

"Soarta ostaticilor și a populației civile din Gaza, care sunt protejate prin dreptul internațional, este o preocupare internațională”, mai indică sursa citată.

"Subliniem că acordul propus pentru eliberarea ostaticilor ar aduce o încetare a focului imediată și prelungită în Gaza, care ar facilita o creștere a asistenței umanitare suplimentare necesare care va fi livrată în toată Gaza, și ar duce la încheierea credibilă a ostilităților.

Locuitorii din Gaza vor putea să se întoarcă la casele și pământurile lor, cu pregătiri în prealabil pentru a li se asigura adăpost și provizii umanitare”, arată declarația comună a celor 18 țări.

Potrivit documentului, statele semnatare susțin "cu tărie actualele eforturi de mediere pentru a aduce acasă cetățenii noștri”.

"Reiterăm apelul către Hamas să elibereze ostaticii și să punem capăt acestei crize, astfel încât să ne putem concentra cu toții pe eforturile noastre comune de a aduce pacea și stabilitatea în regiune”, conchide sursa menționată, potrivit The White House.

Subiecte în articol: România SUA declarație comună ostatici Gaza
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator