Antena 3 CNN Actualitate Românii din 36 de localități, așteptați la vot. S-au deschis secțiile de votare

Românii din 36 de localități, așteptați la vot. S-au deschis secțiile de votare

Duminică, la ora 7.00, s-au deschis secțiile de votare pentru alegerie locale parțiale. Se vor alege 35 de primari și un Consiliu Local într-o comună din Dâmboviţa. Alegătorii pot vota chiar dacă actul de identitate a expirat.

de Gabriel Dano    |   

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că, începând cu ora 7.00, au fost deschise toate cele 176 de birouri electorale ale secțiilor de votare în vederea desfășurării alegerilor locale parțiale pentru primari și un consiliu local.

Alegătorii își pot exercita dreptul de vot în intervalul orar 7.00 – 21.00. Potrivit legislației în vigoare, alegătorul care deține un act de identitate al cărui termen de valabilitate a expirat în perioada 1 martie 2020 – 27 iunie 2021, își poate exercita dreptul de vot în baza acestuia.

Autoritățile îi îndeamnă pe alegătorii care vin la urne să respecte măsurile de distanțare fizică și regulile de protecție sanitară pe tot parcursul derulării procesului electoral.

O situație inedită se înregistrează la Deveselu, acolo unde se înfruntă pentru scaunul de primar fiul edilului ales deși era decedat înaintea alegerilor. Acesta candidează din partea PNL, deși tatăl său era social-democrat, iar PSD îl susține pe actualul viceprimar.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are