Antena 3 CNN Actualitate Rusia își arată mușchii în Europa! Un comandant din forţele aeriene-spaţiale ruse a dezvăluit planurile lui Vladimir Putin în Crimeea

Rusia își arată mușchii în Europa! Un comandant din forţele aeriene-spaţiale ruse a dezvăluit planurile lui Vladimir Putin în Crimeea

Rusia planifică să instaleze în Crimeea un nou sistem de supraveghere spaţială, a anunţat duminică adjunctul comandantului Forţelor aeriene-spaţiale ruse, Andrei Ivaşin, a relatat publicaţia ucraineană Zerkalo nedeli în pagina sa electronică, potrivit Agerpres.

Potrivit aceluiaşi responsabil militar rus, citat de agenţia de presă TASS, Moscova intenţionează să desfăşoare astfel de sisteme în Altai, Orientul Îndepărtat şi în Buriatia, în sudul Siberiei.

"În următorii ani, pe teritoriul Federaţiei Ruse, va fi desfăşurată o reţea de noi sisteme de supraveghere spaţială. Aceasta va fi o reţea de sisteme specializate în supravegherea radiotehnică şi având la bază sisteme optoelectronice de nouă generaţie", a specificat Ivaşin.

Instalarea acestor noi sisteme, va permite Rusiei "să monitorizeze în mod constant spaţiul circumterestru", potrivit acestuia.

Ministerul Apărării rus îl convocase anterior pe ataşatul militar al Ambasadei Ucrainei în Federaţia Rusă pentru a protesta în faţă de planurile armatei ucrainene de a efectua exerciţii implicând trageri cu rachete în apropiere de Crimeea, peninsulă ucraineană anexată în martie 2014 de către Rusia, considerată "temporar ocupată" de Kiev.

Recent, la o acţiune a forţelor ruse în Crimeea, printre alte echipamente au fost văzute sisteme avansate de apărare antirachetă S-400 Triumph ( sisteme mobile de interceptare a ţintelor cu rachete sol-aer) şi sisteme "Pantziri'.
 

Subiecte în articol: Rusia Crimeea
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"