Antena 3 CNN Externe Rusia publică imagini din satelit cu locul unde are loc summitul NATO: ”Pentru orice eventualitate”

Rusia publică imagini din satelit cu locul unde are loc summitul NATO: ”Pentru orice eventualitate”

Rocosmus publică coordinatele sediilor occidentale de apărare, inclusiv ale Pentagonului și ale locului unde se desfășoară summitul NATO.

de Alexandra Ionescu    |   

Agenția spațială rusă Roscosmos a distribuit imagini din satelit ale clădirii din capitala spaniolă Madrid, unde are loc summitul NATO, identificând-o drept un „centru decizional” care „susține naționaliștii ucraineni”.

Roscosmos a împărtășit coordonatele altor „centre de luare a deciziilor” din SUA, Franța, Marea Britanie și Germania, inclusiv Pentagonul.

Aceasta are loc în timp ce summitul NATO, o întâlnire de trei zile a liderilor a 30 de state membre NATO și națiuni aliate, are loc la Madrid și se așteaptă să eticheteze Rusia drept o amenințare majoră și să decidă asupra ajutorului Ucrainei.

Potrivit directorului general al Roscosmos, Dmitri Rogozin, firmele private de sateliți occidentale trimit informații către NATO și, în consecință, către Ucraina, a informat RIA.

Într-un interviu acordat RIA, Rogozin a acuzat în mod special Maxar pentru că a făcut acest lucru și a pretins, de asemenea, formarea unui singur nor de date pe care NATO se presupune că îl folosește pentru a trimite informații armatei ucrainene.

Aceasta urmează, de asemenea, acuzațiilor făcute de Rusia că sateliții americani în mod privat au fotografiat Insula Șerpilor din Marea Neagră înainte ca Ucraina să lanseze o serie de lovituri pe insulă.

Subiecte în articol: summit NATO Roscosmos satelit Madrid Rusia
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile