Antena 3 CNN Externe Rusia și Turcia, lovitură importantă pentru SUA

Rusia și Turcia, lovitură importantă pentru SUA

Rusia şi Turcia lucrează în prezent la un nou contract pentru livrarea suplimentară de rachete sol-aer S-400 către Ankara, a relatat vineri agenţia de presă Interfax, citând un înalt responsabil rus al Serviciului federal de cooperare tehnico-militară, potrivit Reuters.

Şeful Agenţiei publice ruse de exporturi militare Rosoboronexport îşi exprimase luna trecută speranţa de a finaliza în primul semestru al anului 2020 un nou acord în acest sens cu Ankara. 'Cooperarea tehnico-militară cu Turcia - vreau să subliniez - nu se limitează doar la livrarea de sisteme S-400. Avem planuri mari', a afirmat Aleksandr Miheev.

Un prim contract privind achiziţionarea de S-400 de către Turcia s-a concretizat în iulie odată cu livrarea primelor elemente ale sistemelor care ar trebui să fie pe deplin operaţionale în primăvara anului viitor.

Sistemele antirachetă S-400 au tensionat relaţiile Ankarei cu aliaţii săi din cadrul NATO, începând cu SUA, care au suspendat participarea Turciei la programul de dezvoltare a avioanelor de luptă invizibile F-35.

Sursă: Agerpres
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!