Antena 3 CNN Externe Rușii se fac de râs. După atacul remorcherului ucrainean, navele ruse s-au lovit între ele

Rușii se fac de râs. După atacul remorcherului ucrainean, navele ruse s-au lovit între ele

În timp ce agresiunea Rusiei în Strâmtoarea Kerci pune în gardă mapamondul în legătură cu securitatea din regiune, internauții ucraineni au depistat că cele două nave rusești „Izumrud” și „Don” s-au lovit între ele. Acest lucru poate fi văzut în pozele publicate în mediul online. O confirmare că cele două vase maritime ruse s-au ciocnit între ele se regăsește și în înregistrările publicate de Statul Major al Ucrainei, unde comandantul de pe „Don” confirmă pentru superiorii săi că a avut loc un „contact” cu colegii de pe „Izumrud”, scrie deschide.md.

Dialog.ua scrie că nava denumită „Don” (cu nr. de înregistrare 406), a început manevra de coliziune cu remorcherul ucrainean „Ianî Kapu”. În timp ce vasul ucrainean a rămas în urmă pe partea dreaptă, tot pe aceeași parte, paralel, se deplasa alt vas rus, „Izumrud” (nr. de înregistrare 354). Astfel, după ce a lovit remorcherul sub steag ucrainean, „Don”, având viteză, a intrat în coliziune cu cealaltă navă rusă, „Izumrud”.

Coliziunea dintre cele două nave rusești nu a apărut în înregistrarea video care face înconjurul lumii - atunci când „Don” lovește din plin remorcherul ucrainean, chiar dacă impactul cu „Izumrud” a avut loc la câteva minute de la prima ciocnire. 

Din pozele publicate în mediul online se vede că nava care aparține „pazei de coastă” a Federației Ruse „Izumrud”, este serios avariată în partea dreaptă. Autoritățile ruse au încercat să astupe gaura făcută de „Don”, acoperind-o cu o bucată de carton, dar din poze reiese că nu prea le-a reușit.

Acum câteva ore, Marele stat Major al Ucrainei a publicat mai multe înregistrări audio dintre comandantul de pe vasul rus „Don” cu superiorii săi. La un moment dat, căpitanul recunoaște că a avut un contact serios cu cealaltă navă rusă „Izumrud”:

Comandantul de pe nava Don:  „Ne-am ciocnit serios cu „Izumrud”

Superior:  „Între voi?”

Comandantul de pe nava Don: Da”.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România