Antena 3 CNN Life S-a descoperit gena care te ajută să trăiești până la 100 de ani. Ce au dezvăluit cercetătorii

S-a descoperit gena care te ajută să trăiești până la 100 de ani. Ce au dezvăluit cercetătorii

Cercetătorii din Japonia au identificat trăsăturile unei gene care ar putea deține secretul longevității. Aceasta ar putea explica de ce unele persoane ajung să trăiască până la vârsta de 100 de ani.

Cercetătorii Institutului metropolitan de Gerontologie din Tokyo, alături de cei de la Universitatea Keio, au ajuns la concluzia că oamenii care trăiesc până la vârste înaintate, ar avea legături cu trăsaturi specifice unei gene care împiedică răspândirea cancerului.

”Gena pe care am identificat-o nu este singurul factor care determină longevitatea, însă credem cu tărie că are un rol de anti-îmbătrânire”, a afirmat Masashi Tanaka, șeful laboratorului clinic al Institutului din Tokyo.

Potrivit Ciao.ro, studiul a fost efectuat pe baza probelor de sânge prelevate de la 530 de persoane cu vârste de peste 90 de ani și a unui grup de 4.300 de subiecți cu vârsta sub 80 de ani. Datele obținute cu privire la diferențele de ADN au fost comparate cu un grup de subiecți din China.
Gena identificată ca fiind esențială în extra-longevitate este gena Apolipoprotein E sau gena APOE, dar au fost sesizate și unele trăsături comune ale genei CLEC3B. Studiul ar putea sta la baza determinării unei medicamentații anti-îmbătrânire.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”