Antena 3 CNN Actualitate Scandal pe protocoalele DNA-SRI. Țuțuianu: Protocoalele nu implică doar SRI, până la urmă, SRI este un prestator de servicii

Scandal pe protocoalele DNA-SRI. Țuțuianu: Protocoalele nu implică doar SRI, până la urmă, SRI este un prestator de servicii

În plin scandal despre un protocol între DNA şi SRI, procurorul general al României recunoaşte existenţa lui. Augustin Lazăr a afirmat că acesta a existat din 2009 şi până în februarie 2016, când Curtea Constituţionala a interzis ofiţerilor SRI să mai facă interceptări.

Întrebat despre acest lucru, Adrian Țuțuianu, şeful Comisiei SRI, le-a spus jurnaliștilor că va ridica această problemă în comisia parlamentară.

''Vom discuta, săptămâna viitoare am ședință la comisia parlamentară, cu mai multe subiecte, și vom discuta cum abordăm și aceste lucruri. Vom discuta cum abordăm aceste lucruri, am fost atent la formulare, am văzut că se poate interpreta greșit. Vorbim despre documente care sunt clasificate, ca urmare relații despre acest subiect nu vă pot da. În al doilea rând, protocoalele nu implică doar SRI, până la urmă SRI este un prestator de servicii. Sigur că se pune problema în ce limite a prestat serviciul respectiv și dacă deciziile CSAT-ului au adăugat la lege, dând atribuții care nu sunt ale SRI. Și al treilea lucru pe care vrea să vi-l spun este că problema protocoalelor interesează în egală măsură mai multe instituții, interesează pe cei care au încheiat asemenea protocoale, ANAF, Curtea de Conturi, MAI, interesează CSM-ul'', a spus Adrian Țuțuianu. 

Subiecte în articol: comisia SRI Augustin Lazar
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei