Antena 3 CNN Actualitate Schimbarea cauciucurilor, pentru sezonul de iarnă, poate ajunge chiar şi la 3000 de lei

Schimbarea cauciucurilor, pentru sezonul de iarnă, poate ajunge chiar şi la 3000 de lei

Pentru a se feri de amezi, şoferii au început să treacă rând pe rând cu mașinile la service să le echipeze pentru iarnă. Preţurile sunt, însă piperate, iar pentru patru cauciucuri noi, plus manopera de înlocuire, un român plăteşte si peste 3000 de lei.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Însă pe lângă anvelope, un şofer ar mai putea adăuga în coşul de cumpărături şi o baterie nouă pentru maşină, lichid pentru parbriz sau antigel.

În prag de iarnă, șoferii trebuie să-și înlocuiască în primul rând anvelopele la maşină. Preţurile pentru patru cauciucuri pornesc de la 1400 de lei şi pot ajunge şi la 3000 de lei, în funcţie de marcă şi dimensiuni, fără să mai adăugăm manopera.

Necesar este și să faceți o verificare a mașinii, spun specialiștii.

În plus, ar trebui să aveți în portbagaj racleta pentru geamuri, lopata pentru zăpadă, dar și cabluri de alimentare cu curent, în cazul în care bateria devine nefuncțională.

Unii șoferi și-au echipat deja maşina pentru iarnă, alţii, însă, mai amână vizita la service din cauza preţurilor, profitând cât mai pot de vremea blândă.

Legea nu prevede o dată limită pentru schimbarea anvelopelor, însă şoferii care sunt prinşi de poliţişti că circulă când pe stradă este zăpadă, gheaţă sau polei şi nu au cauciucuri de iarnă, se pot aştepta la o amendă cuprinsă între 1305 de lei şi 2900 lei. Mai mult, vor rămâne şi fără certificatului de înmatriculare.

Conform estimărilor meteo publicate de ANM sunt așteptate precipitații pe arii mai extinse de la sfârșitul lunii noiembrie și cel puțin în prima săptămână din decembrie. Acestea pot fi și sub forma de lapoviță și ninsoare.

Subiecte în articol: anvelope de iarna cauciucuri de iarna
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"