Antena 3 CNN Actualitate Se pregătește sau nu Kovesi să candideze la Președinție?

Se pregătește sau nu Kovesi să candideze la Președinție?

de M.Z.    |   

Laura Codruța Kovesi este evaluată ca politician în ascensiune, ziarul francez "Le Monde" incluzând-o pe șefa DNA, în cadrul generaţiei în ascensiune a Europei.

"Cu profilul său de fostă baschetbalistă şi cu reputaţia de inflexibilitate", a devenit "eroina mişcării masive a societăţii civile împotriva guvernului, care a avut loc în toate oraşele din România în această iarnă". 

Alături de Kovesi, mai sunt nominalizaţi trei politicieni de marcă: şeful ecologiştilor olandezi, care au obţinut un scor foarte bun la recentele alegeri parlamentare, premierul scoţian şi un europarlamentar german.

Băsescu: Kovesi, abordare de politician
Sincer, nu am văzut articolul, dar dacă, deja, este trecută în categoria politicienilor de viitor, înseamnă că cei de la 'Le Monde' au făcut o analiză a aptitudinilor dânsei și au înțeles că are abordări de om politic și nu de procuror. Dacă vreți să fiu foarte sincer, pentru funcția pe care o îndeplinește, e un semnal foarte prost. Cei care citesc presa, care analizează declarațiile dânsei, care analizează pozițiile pe care le are - și eu le-am analizat de foarte multe ori - sunt poziții politice. Păi, când spune: am indisponibilizat 100 de milioane, se puteau construi cinci spitale cu 100 de milioane, e clar că e abordare de om politic. Uitați-vă în toate partidele și spuneți-mi dacă este vreun politician care să aibă dimensiunea ce să-i dea șanse să câștige. Nu. Deci, doamna Kovesi ar fi o variantă competitivă pentru Iohannis”, a spus Traian Băsescu, potrivit B1 TV.

Zvonuri despre candidatura lui Kovesi au apărut de peste un an.

Cel mai potrivit candidat anti-PSD
Laura Codruţa Kovesi 28%
Klaus Iohannis 20%
Dacian Cioloş 10%
Nicuşor Dan 2%
Sursa: Sociopol

Topul încrederii în personalități
1. Raed Arafat - 71%
2. Gabriela Firea - 44%
3. Sorin Grindeanu - 35%
4. Klaus Iohannis - 34%
5. Patriarhul Daniel - 33%
6. Călin Popescu Tăriceanu - 32%
7. Teodor Meleșcanu - 32%
8. Laura Codruța Kovesi - 31%
Sursa: Sociopol

Informațiile au fost prezentate luni, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic