Antena 3 CNN Actualitate Secvențial. Cât prețuiește statul român viața unui erou

Secvențial. Cât prețuiește statul român viața unui erou

Generalul maior (r) Marian Lungu, erou al Armatei Romăne şi supravieţuitor al unui lagăr nazist,a fost aruncat in stradă impreună cu intreaga familie.

Despre faptele sale eroice s-au scris două romane: "Prea mic pentru un război atăt de mare" (D.R. Popescu) şi "Prizonier la 9 ani" (Ion Grecea). A fost decorat cu cele mai importante distincţii, inclusiv cu "Virtutea Militară - Clasa I". 

A fost cel mai tânăr combatant din Al Doilea Război Mondial, iar de ani de zile luptă împotriva unei nedreptăți.

”Am o anumită părere. Nu sunt un om pretențios, nu vreau palate. Faptul că statul ne-a vândut o casă în condițiile legii și apoi mă trezesc că vine cineva și spune că a cumpărat și apartamentul meu...am zis că nu se poate. Am zis că îl predau, dar să văd și eu unde mă duc...” povestește Marian Lungu.

Parlamentul a aprobat un proiect de lege pentru a-i acorda o locuință, dar legea nu a fost promulgată de Traian Băsescu.

”Este geniul răului. Nu și-a bătut joc doar de mine. A refuzat să promulge legea, nu știu ce dispoziții a dat, dar de atunci a început o totală respingere din partea administrației” a mai spus generalul Marian Lungu.

Aflați mai multe din interviul realizat de Adrian Ursu, la ”Secvențial”.

Subiecte în articol: Secvential Adrian Ursu
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului