Antena 3 CNN Politică Sentință-bombă pentru UDMR. Ce trebuie să facă formațiunea maghiară

Sentință-bombă pentru UDMR. Ce trebuie să facă formațiunea maghiară

Tribunalul Cluj obligase formaţiunea maghiară, în decembrie, printr-o hotărâre în primă instanţă, să comunice o serie de informaţii publice.

UDMR a fost dată în judecată de Asociaţia Átlátszó Erdély Egyesület, după ce Uniunea a refuzat să comunice informaţii detaliate despre gestionarea banilor publici.

Acum, sentinţa a devenit definitivă, după ce formaţiunea maghiară nu a formulat recurs în termen legal, relatează portalul de investigații Atlatszo Erdely, citat de hotnews.ro.

Portalul, editat de Asociația Atlatszo Erdely Egyesulet (denumirea înseamnă Transilvania transparentă), a dorit să afle cum au fost cheltuiți cei 28 de milioane de euro primiți de la bugetul de stat al României în ultimii 6 ani, sumă pe care UDMR a primit-o în calitate de reprezentant al comunității maghiare din România.

Instanța a apreciat că UDMR reprezintă o organizație neguvernamentală de utilitate publică având în vedere că desfășoară sistematic și preponderent activități în interesul colectivității maghiare din România și este finanțată pentru realizarea acestor activități din bani publici.

 

Subiecte în articol: UDMR Kelemen Hunor
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat