Antena 3 CNN Actualitate Sindicaliştii amenință cu blocarea activităţii închisorilor: "Un singur angajat supraveghează o secție de maximă siguranță cu peste 150 de deținuți"

Sindicaliştii amenință cu blocarea activităţii închisorilor: "Un singur angajat supraveghează o secție de maximă siguranță cu peste 150 de deținuți"

Sindicaliştii din penitenciare atrag atenţia ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, că poliţiştii de penitenciare vor bloca activitatea închisorilor din cauza lipsei de reacţie a acestuia vizavi de problemele din puşcării, avertizează Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

de Mia Lungu    |   

Potrivit sursei citate, penitenciarul Vaslui şi penitenciarul Deva sunt primele închisori în care angajaţii vor face exces de zel în îndeplinirea sarcinilor profesionale pentru a bloca activitatea celor două penitenciare la începutul lunii august 2022.

"La acest moment facem supraveghere pe o secție cu 140-200 de oameni, în regim de maximă siguranță, cu un singur supraveghetor, și asta spune tot" a precizat, la Antena 3, Florin Șchiopu, președintele Federaţiei Sindicatelor din Penitenciare.

"Birocraţia a atins cote alarmante în penitenciare, iar aplicarea întocmai a regulamentelor interne ar bloca activitatea oricărei închisori. Drepturile deţinuţilor nu ar mai putea fi asigurate, iar activităţile cu persoanele condamnate s-ar bloca, inclusiv prezentarea la instanţele de judecată a persoanelor private de libertate ar fi îngreunată", a declarat preşedintele FSANP, Cosmin Dorobanţu.

Sindicatele din penitenciare consideră că, dacă ministrul Cătălin Predoiu s-ar implica direct în găsirea unor soluţii la problemele recurente din închisori, relaţia dintre poliţiştii de penitenciare şi conducerea Ministerului Justiţiei s-ar detensiona.

Tensiunile dintre poliţiştii de penitenciare şi ministrul Cătălin Predoiu au apărut pe fondul lipsei de reacţie publică a ministrului justiţiei vizavi de informaţiile apărute în spaţiul public legate de modificarea condiţiilor de pensionare a angajaţilor din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, subliniază FSANP.

Subiecte în articol: sindicaliștii inchisori penitenciare
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc