Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Românii revoluționează votul. Cum au votat și ce nu s-a văzut la alegerile din 5 iunie

Sinteza zilei: Românii revoluționează votul. Cum au votat și ce nu s-a văzut la alegerile din 5 iunie

Mihai Gâdea a prezentat, luni seară, la Sinteza zilei, imagini cu primarii cu dosare penale care au fost reconfirmați în funcțiile lor prin votul masiv dat de români la alegerile locale din 5 iunie.

Printre ei se numără Lia Olguța Vasilescu, de la Craiova, care a obținut un nou mandat cu un procent de 60,92%, Robert Negoiță, de la Sectorul 3 din Capitală, care a obținut un procent de 54,45%, Cătălin Cherecheș, de la Baia Mare, cu 70,28%, George Scripcaru, de la Brașov, reales primar cu 52,6%.

”Urăsc corupția. Îi urăsc pe cei care fură într-o țară săracă. Că nu încearcă să înțeleagă ce șansă uriașă au să fie aleși, dar pe de altă parte urăsc abuzul de putere”, a spus Mihai Gâdea, care a prezentat în emisiune câteva exemple concrete care arată că românii nu au votat corupții, așa cum încearcă propaganda să motiveze rezultatul alegerilor locale.

”Ei o aleg pe Olguța Vasilescu, dar nu îl aleg pe Vanghelie”, a spus Mihai Gâdea.

Politician din SUA, despre violarea drepturilor în anticorupția din România

Gâdea a dat și exemplul lui Cătălin Cherecheș, care a fost ales cu peste 70 la sută, el fiind la această oră în arest, în condițiile în care oamenii l-au amendat pe candidatul lui Traian Băsescu în București, deși nu a fost dovedit penal de procurori.

”În România este o justiție selectivă”, a afirmat Mugur Ciuvică, la Antena 3, comentând astfel numărul tot mai mare de primari anchetați de DNA pentru corupție.

”De asta lumea nu a votat după cum le-a dictat DNA-ul, ci așa cum au crezut ei de cuviință, analizând candidaturile, că nu au votat otova”, a spus Mugur Ciuvică, la Antena 3.

”Cum poate fi un pericol social un om care e votat de comunitatea lui cu peste 70 la sută”, a întrebat Victor Alistar, directorul Transparency International, invitat în platoul emisiunii Sinteza zilei.

PRIMELE REZULTATE EXIT-POLL au fost prezentate la ANTENA 3, în cadrul ediției speciale din 5 iunie, moderată de Mihai Gâdea.

Pe HARTA ELECTORALĂ puteți de asemenea vedea REZULTATELE din orașele de reședință ale județelor țării, precum și în cele șase sectoare din București.

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală