Antena 3 CNN Externe Şofer de TIR prins când se uita la Formula 1 în timp ce conducea pe autostradă, în Marea Britanie

Şofer de TIR prins când se uita la Formula 1 în timp ce conducea pe autostradă, în Marea Britanie

Un şofer de TIR a fost prins de poliţiştii din Marea Britanie în timp ce conducea pe autostradă şi se uita la Formula 1 pe telefon.

de Alin Tarnovschi    |   

Şoferul de TIR se uita la Formula 1 pe telefonul mobil în timp ce conducea pe autostrada M5 din Marea Britanie, cu 90 de km/h, şi fără să poarte centura de siguranţă.

Poliţiştii din Marea Britanie deţin o divizie specială pentru şoferii de TIR, agenţii fiind dotaţi inclusiv cu camioane cu care îi filmează pe ceilalţi şoferi, chiar în cabină, pentru a proba eventualele contravenţii.

Sute de şoferi de TIR sunt amendaţi în fiecare lună pentru că nu sunt atenţi la drum sau fac şi alte lucruri în timp ce conduc.

Potrivit poliţiştilor, astfel de neatenţii la volan reprezintă principala cauză a celor mai grave accidente în care sunt implicate camioanele de mare tonaj.

Într-un clip video postat pe Facebook, în urmă cu câteva ore, pe pagina Gloucestershire Constabulary, poliţiştii au surprins un şofer de TIR care conducea pe autostradă, nu purta centura de siguranţă şi în acelaşi timp se uita la Formula 1 pe telefonul mobil.

Subiecte în articol: sofer de tir Marea Britanie
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs