Antena 3 CNN Actualitate Sondaj. Ce cred românii la 10 ani de la aderarea la UE

Sondaj. Ce cred românii la 10 ani de la aderarea la UE

de M.Z.    |   

Peste jumătate dintre români consideră că vocea lor este auzită în Uniunea Europeană, iar mare parte din ei susţin că aderarea României la UE a adus mai multe avantaje decât dezavantaje, arată vocea majorităţii românilor intervievaţi de Comisia Europeană.

Este vorba despre un sondaj realizat cu ocazia împlinirii a 10 ani de când ţara noastră este membră a blocului comunitar. 

Românii consideră că principalul avantaj al aderării a fost dat de găsirea unui loc de muncă într-un stat membru, aspect semnalat de 35% din respondenţi.

Circa 58% din români sunt de acord cu aderarea României la spaţiul Schengen, în timp ce 24% sunt împotrivă, iar ceilalţi sunt nehotărâţi.

Sondajul mai arata ca 46% dintre români consideră că aderarea României la UE a avut mai multe avantaje, 28% au o poziție neutră, iar 25% spun că aderarea a avut mai multe dezavantaje.

Reprezentanța Comisiei Europene în România și-a propus realizarea unui sondaj de opinie, reprezentativ la nivel național, pe populația adultă din România.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de peste 1.000 de persoane, în perioada 10 octombrie - 3 noiembrie.

Sondajul complet, prezentat marți, la emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3, în clipul video de mai jos. 

 


 

Subiecte în articol: Punctul de întâlnire UE sondaj
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator