Antena 3 CNN Actualitate Sondaj incendiar. Vești proaste pentru Iohannis

Sondaj incendiar. Vești proaste pentru Iohannis

Ultimul sondaj național realizat de Avangarde, la finalul lunii octombrie, scoate în evidență un dezastru pentru opoziție.

Dacă în privința votului, sondajul prezentat de Marius Pieleanu în emisiunea Sinteza Zilei a arătat că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri generale, românii ar alege PSD – 44%, PNL -26%, ALDE – 11%, USR – 6%, UDMR – 4%, PMP – 4%, PRM – 2%, Altele – 3%, situația stă la fel de prost și la alte categorii.

De exemplu, 49% dintre cei chestionați susțin că PSD este cel mai activ grup parlamentar, 9% PNL, 6% ALDE, 3% USR și doar 1% PMP. La această întrebare, 39% dintre repondenți nu știu sau nu răspund.

Această percepție se răsfrânge și în capitolul: ”Din punctul dvs de vedere, care dintre următoarele partide este cel mai capabil să conducă țara?”. 31% consideră că PSD este potrivit, doar 13% PNL, 18% consideră că ar trebui să conducă alt partid, în timp ce PMP și USR se află sub marja de eroare.

O adevărată lovitură pentru USR vine la întrebarea ”Din punctul dvs de vedere, care dintre următoarelepartide este cel mai apropiat de tineri?”. 25% consideră că PSD este cel mai apropiat, doar 8% consideră că USR și 12% creditează PNL drept cel mai apropiat partid de tineri.

Metoda de culegere a datelor: CATI prin telefon, marja de eroare 4%, pentru un interval de încredere de 95%.

Subiecte în articol: 100 de minute sondaj avangarde PSD
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive!