Antena 3 CNN Actualitate Locale Sorin Cîmpeanu a participat la concursul de degustare a cireșelor de la Buzău: "Nu aş putea să lipesesc pentru nimic în lume!"

Sorin Cîmpeanu a participat la concursul de degustare a cireșelor de la Buzău: "Nu aş putea să lipesesc pentru nimic în lume!"

Deliciu şi culoare. Acestea sunt cele două cuvinte care pot descrie pe scurt atmosfera de la Festivalul Cireşelor, care a avut loc la Istrişa, în judeţul Buzău. Peste 100 de soiuri au fost scoase pentru degustat, iar invitat a fost şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

de Adrian Bonciu    |   

Cireșele au fost la mare căutare în acest weekend în Buzău.

Stațiunea pomicolă Istrița și-a deschis porțile pentru publicul larg, iar vizitatorii au putut participa la un concurs de degustare de fructe.

Peste 200 de oameni au răspuns invitației organizatorilor și s-au transformat, pentru câteva ore, în adevărați jurați.

Printre ei a fost și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a gustat mai multe soiuri.

 Acesta a participat la eveniment, chiar înainte de anunțarea rezultatelor la examenul de Bacalaureat.

Fost rector al acestei Universități, Sorin Cîmpeanu a ținut să guste din toate probele aflate în concurs.

"E preocuparea mea, de peste 30 de ani, să susţin aceste staţiuni. Nu aş putea să lipesesc pentru nimic în lume. Este un eveniment de promovare pentru a înţelege cât de multe soiuri de cireşte avem în România şi ce potenţial există pentru consumatori", a spus Sorin Cîmpeanu.

Sărbătoarea Cireșelor este un eveniment care se organizează în fiecare an, la începutul verii.

Jurații au avut o misiune grea, asta pentru că au fost 75 de probe de gustat. Fiecare vizitator a primit un tabel, iar după degustări au putut alege soiul cel mai bun.

Stațiunea de Cercetare Pomicolă Istrița funcționează sub coordonarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară.

Aici se produc fructe dar și material săditor de peste 120 de ani. Fructele recoltate ajung în toate colțurile lumii, fiind apreciate pentru calitatea lor.

 

Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu cirese concurs Buzau
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai