Antena 3 CNN Politică Sorin Grindeanu: "Am avut discuții cât se poate de deschise cu oficialii europeni și am reafirmat atașamentul țării noastre pentru proiectul european"

Sorin Grindeanu: "Am avut discuții cât se poate de deschise cu oficialii europeni și am reafirmat atașamentul țării noastre pentru proiectul european"

Premierul Sorin Grindeanu a încheiat vizita oficială de la Bruxelles, unde a avut mai multe întâlniri cu oficiali europeni. Iată declarațiile făcute de Sorin Grindeanu, în conferința de presă susținută la finalul vizitei:

- Am avut discuții politice specifice. Pe partea cealaltă, în întâlnirea cu domnul Timmermans s-au atins subiecte legate de justiție și vă spuneam de acele lucruri aseară și astăzi, cu vicepreședintele Katainen am avut o discuție aplicată, pe teme economice, pe fonduri europene, unde ne-am propus să atragem 5,2 miliarde de euro. Aceste lucruri trebuie făcute pe partea economică. Avem de îmbunătățit, de pus la punct, pentru că am rămas în urmă. Și dacă ținta pe care ne-am propus-o este așa de ambițioasă, fie că vorbim de agricultură, infrastructură, aceste lucruri trebuie realizate rapid, să putem să atragem fondurile europene.

- Să știți că au fost discuții cât se poate de deschise, în care am prezentat la zi situația din țară. În sfârșit, avem buget promulgat. E un lucru bun, deși târziu, e bine că intrăm în normalitate. Am explicat pe fiecare domeniu ce ne dorim să facem și am dorit să reafirm atașamentul României și al Guvernului pentru proiectul european, realizat în jurul valorilor europene. Reversul a fost la fel. Ne întoarcem la București, la treabă.

- A fost o discuție aseară cu domnul Timmermans, sunt chestiuni din raportul MCV care țin de specialiști, dar întăresc ceea ce spuneam aseară, ne dorim clarificarea anumitor termeni, ca să putem să atingem și să realizăm toate recomandările date de Comisia Europeană. Viteza, cum spunea domnul Timmermans, să fie cea potrivită, ca să putem să înlăturăm MCV.

Prim-ministrul a avut întrevederi cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, cu Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, cu Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, şi cu Jyrki Katainen, vicepreşedinte al Comisiei Europene responsabil cu ocuparea forţei de muncă, creşterea economică, investiţii şi competitivitate.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"