Antena 3 CNN Actualitate SRI: Plicurile suspecte de la ambasada Ucrainei din București conțineau fragmente de țesuturi organice

SRI: Plicurile suspecte de la ambasada Ucrainei din București conțineau fragmente de țesuturi organice

Plicuri suspecte primite la ambasada Ucrainei din București conțineau fragmente de țesuturi organice, informează Serviciul Român de Informații (SRI).

de Mia Lungu    |   

"În urma primelor analize de laborator, s-a constatat că în plicuri nu se află conținut de interes pirotehnic și nici alte substanțe periculoase.", anunță reprezentanții SRI.

"Menționăm că analizele specifice au arătat că plicurile conțin fragmente de țesuturi organice, iar pentru stabilirea provenienței acestora este necesară o analiză suplimentară pe care o vor efectua instituțiile abilitate ale statului.

Pe componenta prevăzută de atribuțiile legale pe care le are SRI, verificările întreprinse de noi s-au finalizat”, a informat SRI.

Plicurile respective au ajuns marți la ambasada Ucrainei din București, iar primele verificări au arătat că plicurile nu conțin material exploziv. 

Kievul, mesaj după incidentul cu plicuri suspecte de la Ambasada din București

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, acuză "o campanie de teroare și intimidare" la adresa reprezentanțelor diplomatice ale țării sale.

Mesajul vine după ce, marți, ofițeri ai SRI și echipaje de poliție au intervenit la sediul ambasadei ucrainene de la București, unde au fost semnalate două plicuri suspecte.

"A fost lansată o campanie de teroare și intimidare împotriva ambasadelor și consulatelor ucrainene. Un colet explozibil la Madrid, scrisori pătate de sânge cu ochi de animale în alte capitale.

Nu pot decât să repet pentru toți dușmanii diplomației ucrainene și ai Ucrainei: nu veți reuși să ne intimidați sau să ne opriți, suntem o echipă unită de diplomați ucraineni și vom continua să lucrăm pentru apărarea Ucrainei și pentru facilitarea victoriei noastre”, spune Kuleba într-un mesaj pe pagina de Facebook a Ambasadei Ucrainei în România.

"Astăzi s-au adăugat Ambasada noastră în România și Ambasada Ucrainei în Danemarca. Tuturor celor care continuă să trimită aceste colete și să terorizeze ambasadele noastre, vă rugăm să vă relaxați și să nu vă mai irosiți timpul și banii pe timbre poștale. Nu veți realiza nimic prin asta", continuă mesajul lui Kuleba.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor