Antena 3 CNN Economic Suma uriașă pierdută în acest an de cei mai bogaţi oameni din lume

Suma uriașă pierdută în acest an de cei mai bogaţi oameni din lume

de S.T.    |   

Cei mai bogaţi oameni din lume au pierdut 511 miliarde de dolari în acest an, după ce câştigurile înregistrate în prima jumătate a anului au fost şterse de scăderea pieţelor bursiere, relatează Bloomberg.

Tensiunile din comerţul mondial şi preocupările legate de o posibilă recesiune din SUA au afectat bursele spre finele anului, astfel încât cei 500 de oameni incluşi în indicele Bloomberg Billionaires au ajuns la o valoare netă a deţinerilor 4.700 de miliarde de dolari la sfârşitul săptămânii trecute, a doua scădere anuală a indicelui zilnic al averilor din 2012.

Chiar şi Jeff Bezos, fondatorul Amazon, care a înregistrat cele mai mari câştiguri în 2018, a avut de suferit. Averea sa a atins valoarea de 168 de miliarde de dolari în septembrie, cu un plus de 69 de miliarde de dolari. Ulterior, a scazut cu 53 de miliarde de dolari, ajungând la 115 miliarde dolari la sfarsitul anului.

Fondatorul Amazon a avut un an mai bun decât Mark Zuckerberg, care a înregistrat cea mai mare pierdere din ianuarie, cu 23 de miliarde de dolari, pe măsură ce Facebook a trecut din criză în criză.

Cei 128 de miliardari din Asia au pierdut 144 miliarde de dolari în 2018.

În Europa, de la fondatorul Zara Amancio Ortega la fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi, majoritatea miliardarilor au înregistrat pierderi.

Sursă: Mediafax
Subiecte în articol: suma tensiuni bursa
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are