Antena 3 CNN Actualitate Un tânăr în moarte cerebrală a început să clipească şi să respire chiar înainte să fie deconectat de la aparate

Un tânăr în moarte cerebrală a început să clipească şi să respire chiar înainte să fie deconectat de la aparate

Un tânăr în vârstă de 18 ani, aflat în moarte cerebrală, a început să clipească şi să respire chiar înainte să fie deconectat de la aparate, după ce familia a decis să îi doneze organele.

de Alin Tarnovschi    |   

Lewis Roberts (18 ani), din Leek, un oraş în comitatul Staffordshire (Anglia), a suferit răni foarte grave la cap, pe 13 martie 2021, după ce a fost implicat într-un accident rutier.

Tânărul a fost lovit de o maşină şi a ajuns de urgenţă, cu un elicopter medical, la Spitalul Royal Stoke University, acolo unde medicii au intervenit, însă familia a fost înştiinţată că Lewis a intrat în moarte cerebrală.

Astfel, medicii au explicat familiei beneficiile donării de organte, iar oamenii au fost de acord.

Totuşi, patru zile mai târziu, chiar înainte ca tânărul să fie deconectat de la aparate, familia a mers în salonul acestuia pentru a-şi lua rămas-bun de la acesta, iar momentul a fost filmat de sora lui.

Chiar în timp ce se pregăteau să îl deconectele de la aparatul de ventilaţie mecanică, tânărul a început să clipească şi să respire singur.

Într-un alt clip video, postat două zile mai târziu, sora lui Lewis a explicat că acesta a reuşit să respire singur, timp de o zi, fără să fie ajutat de aparate, notează DailyMail.

Subiecte în articol: Anglia
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București