Antena 3 CNN Actualitate Locale Un tânăr de 18 ani din Bistrița-Năsăud a fost reţinut pentru că şi-a asmuţit câinii asupra altor animale

Un tânăr de 18 ani din Bistrița-Năsăud a fost reţinut pentru că şi-a asmuţit câinii asupra altor animale

Un tânăr de 18 ani a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţiştii bistriţeni în urma apariţiei unor imagini în care acesta îşi antrena câinii să atace alte animale.

de Silvia Preda    |   

"Astăzi, 25 iulie, în baza probatoriului administrat într-o cauză penală aflată în instrumentarea poliţiştilor Biroului pentru Protecţia Animalelor Bistriţa-Năsăud, a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore a unui tânăr de 18 ani, din Piatra Fântânele. Tânărul este cercetat pentru comiterea infracţiunii de folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferinţă, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 205 din 2004, privind protecţia animalelor.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, a reieşit faptul că, în perioada aprilie-iunie 2022, acesta şi-ar fi asmuţit câinii pe care-i deţinea asupra altor câini, provocându-le răni şi suferinţă.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu, în urma vizualizării unor imagini video, postate pe o reţea de socializare", precizează comunicatul IPJ Bistriţa-Năsăud.

Tânărul îşi antrena câinii să atace alte animale

Poliţiştii au făcut şi o percheziţie la locuinţa tânărului, de unde au ridicat mai multe documente. S-a emis un ordin de plasare, unul dintre câinii folosiţi la comiterea infracţiunii fiind preluat şi plasat în adăpost.

Este interzisă folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea. Pedeapsa pentru această infracţiune este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amendă.

Subiecte în articol: caini Bistriţa-Năsăud
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări