Antena 3 CNN Economic O nouă taxă de stațiune pe litoralul românesc, aplicată din acest an. Oamenii vor plăti și promovarea turistică

O nouă taxă de stațiune pe litoralul românesc, aplicată din acest an. Oamenii vor plăti și promovarea turistică

Vești proaste pentru turiștii care vor alege să se cazeze anul acesta în nordul litoralului. La Năvodari  se va aplica, din acest an, o taxă de stațiune. Cei care își vor petrece vacanța în Mamaia Nord și Năvodari vor fi nevoiți să achite 1% sută din tariful unei nopți de cazare.

de Mia Lungu    |    Cătălina Buzoianu    |   

Din această vară, cei care vin la mare în Mamaia Nord și Năvodari vor plăti o taxa de stațiune. Cuantumul taxei este de 1%, fără TVA, din valoarea tarifului pentru fiecare noapte de cazare, iar turiștii o vor achita operatorului de turism.

"Spre exemplu, dacă noaptea de cazare costă 400 de lei, turistul va plăti în plus suma de 4 lei, taxa de promovare turistică. Vorbim de sume foarte mici, care nu vor avea un impact asupra bugetului turiștilor", a explicat Elena Aftene, purtătorul de cuvânt al Primăriei Năvodari.

Operatorii economici de pe litoral speră că acest lucru să ducă la dezvoltarea stațiunii. Și asta pentru că mare parte din banii colectați prin această taxa vor fi folosiți tocmai pentru promovarea destinației, atât la evenimente interne cât și externe. 

Această practică este una obișnuită pe litoralul românesc. De anul trecut, cei care se cazează în stațiunile Saturn, Venus, Jupiter, Neptun şi Olimp plătesc 5 lei pe zi.

Agenții economici vor avea obligația de a vira taxa colectată la bugetul local.

În anul 2018, zona de litoral a orașului Năvodari – denumită Mamaia Nord, a fost declarată stațiune turistică de interes național.

Subiecte în articol: taxă de stațiune litoralul romanesc
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"