Antena 3 CNN Economic Va fi sau nu aplicată o taxă suplimentară pentru românii care dețin mai multe proprietăți? Explicațiile ministrului Finanțelor

Va fi sau nu aplicată o taxă suplimentară pentru românii care dețin mai multe proprietăți? Explicațiile ministrului Finanțelor

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, susține că în 2022 nu se vor aplica noi taxe, contrar unei declarații recente. ”În zona în care există o preocupare prea intensă pentru a acumula proprietăți, aș vedea o taxare, care să se întoarcă către comunitatea locală.”, a spus ministrul, recent, care a explicat această afirmație la Antena 3.

de Adelina Miron    |   

„Este vorba de o reformă cuprinsă în PNRR care se referă la o analiză a regimului fiscal, împreună cu mediul economic. Vor fi dezbateri publice. (...) Am văzut dezbaterea din ultimele două zile. Ce aș vrea eu să fie clar este că în anul 2022 nu se pune problema de modificare a Codului Fiscal în sensul unei ajustări din perspectiva taxelor.

Ceea ce într-adevăr va exista este această analiză și dezbatere în parteneriat cu mediul economic pentru a vedea cum pot fi așezate anumite componente de regim fiscal sau dacă sunt așezate corect, dacă fac față provocărilor de dezvoltare ale conomiei de la nivelul actual. Pe de o parte, o economică încă dependentă de consum și n-are multă parte de producție și valoare adăugată. Pe de altă parte, în contextul anilor următori în care economia trebuie să devină sustenabilă.”, a declarat ministrul Finanțelor.

Pus să explice afirmația potrivit căreia persoanele care dețin mai multe proprietăți ar trebui taxate suplimentar, Adrian Câciu a declarat:

„Am dat un exemplu pentru că atunci când facem această dezbatere este bine să vedem și fenomenele care se întâmplă în jurul nostru. Nu înseamnă că asta va fi decizia. Ideea de bază este că ar trebui ca mai mulți bani să fie către comunitățile locale din surse proprii pentru că de fiecare dată chiar și dumneavoastră vorbiți despre problemele pe care le are Capitala de exemplu. Nu înseamnă neapărat că vor fi taxe suplimentare. Am dorit să invit în zona dezbaterii din martie încolo mediul academic, de afaceri.”, a explicat ministrul Finanțelor.

Subiecte în articol: ministrul finantelor Adrian Câciu
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei