Antena 3 CNN Externe Fenomenul care a îngrozit o lume întreagă! Tot mai mulți copii sunt obligați să comită acțiuni mortale

Fenomenul care a îngrozit o lume întreagă! Tot mai mulți copii sunt obligați să comită acțiuni mortale

de S.T.    |   

Numărul copiilor implicați în atacuri sinucigașe în regiunea lacului Ciad, controlată de gruparea islamistă nigeriană Boko Haram, a crescut mult în 2015, conform estimărilor UNICEF publicate marți și preluate de AFP.

De la patru copii folosiți drept kamikaze în 2014 s-a ajuns la 44 anul trecut, potrivit UNICEF, care a strâns date din Nigeria, Camerun, Ciad și Niger, unde zone întregi sunt controlate de Boko Haram, grupare afiliată organizației Stat Islamic.

Peste 75% dintre ei sunt fete, arată UNICEF în raportul său intitulat "Beyond Chibok" (Dincolo de Chibok).

„Să fim clari: acești copii sunt victimele, nu autorii”, afirmă Manuel Fontaine, director regional al UNICEF pentru Africa occidentală și centrală. „Să înșeli copii și să îi obligi să comită acțiuni mortale a fost unul dintre cele mai oribile aspecte ale violenței din Nigeria și din țările vecine”, adaugă el.

Din ianuarie 2014, în extremul nord al Camerunului, lovit cu regularitate de Boko Haram, s-a înregistrat cel mai mare număr de atentate sinucigașe în care au fost implicați copii — 21—, urmat de Nigeria, cu 17 și Ciad cu două.

Sursă: Agerpres
Subiecte în articol: atentate copii Boko Haram Stat Islamic
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept