Antena 3 CNN Economic Transportatorii care ţin în mişcare lanţurile globale de aprovizionare avertizează asupra unui colaps

Transportatorii care ţin în mişcare lanţurile globale de aprovizionare avertizează asupra unui colaps

Lanţurile de aprovizionare se află în pragul colapsului, atrag atenţia transportatorii din toate domeniile, iar problemele se vor accentua în perioada sărbătorilor de iarnă.

de Georgiana Adam    |   

În acest sens, transportatorii cer prioritate la vaccinare pentru angajați și eliminarea restricțiilor impuse odată cu valul patru epidemic, potrivit biziday.ro

Într-o scrisoare deschisă adresată șefilor de stat care participă la Adunarea Generală a ONU, Camera Internațională a Transporturilor maritime (ICS) și alte grupuri industriale vorbesc de pericolul "prăbușirii sistemului global de transport și aprovizionare".

Ei avertizează cu privire la acest risc, în cazul în care guvernele nu restabilesc libertatea de circulație a lucrătorilor din transport și nu le este asigurat accesul la vaccinuri aprobate de OMS. 

Document: "Lanțurile globale de aprovizionare încep să cedeze. Doi ani de presiune asupra transportatorilor îşi spun cuvântul"

Transportatorii dau exemplu zone din Asia, în care unii angajați s-au vaccinat de mai multe ori, deoarece nu erau imunizați cu un anumit tip de vaccin care exista în țara în care voiau să intre şi nu le era permis accesul. 

"Lanțurile globale de aprovizionare încep să cedeze. Doi ani de presiune asupra transportatorilor încep să-și spună cuvântul", se arată în documentul semnat de Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA), Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere (IRU) și Federația Internațională a Lucrătorilor din Transport (ITF). 

Toate aceste asociații patronale au 65 de milioane de lucrători din domeniul transporturilor la nivel global.

Grupul transportatorilor: "E timpul ca guvernele să răspundă nevoilor acestor angajați"

"Toate sectoarele de transport înregistrează o penurie de lucrători și ne așteptăm să plece tot mai mulți, ca urmare a modului în care au fost tratați acești oameni în timpul pandemiei, fapt ce ar pune lanțurile de aprovizionare sub o și mai mare amenințare. 

Este timpul ca guvernele să răspundă nevoilor acestor angajați", mai transmite grupul respectiv.

De asemenea, transportatorii mai spun că lipsa lucrătorilor se va accentua, cel mai probabil, spre sfârșitul anului, atunci când navigatorii, spre exemplu, nu vor mai vrea să semneze noi contracte pentru că există riscul să nu mai poată ajunge acasă de Crăciun. 

Subiecte în articol: transportatori
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Șeful Casei de Pensii pune punct speculaţiilor legate de banii seniorilor