Antena 3 CNN Actualitate Transportatorii români vor să angajeze mii de şoferi ucraineni de TIR

Transportatorii români vor să angajeze mii de şoferi ucraineni de TIR

Firmele româneşti de transport vor să angajeze mii de şoferi ucraineni de TIR şi au lansat un apel către Ministerul Transporturilor şi Ministerul Afacerilor Interne.

de Alin Tarnovschi    |   

Uniunea Naționalã a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Ministerului Transporturilor și Infrastructurii - MTI și Ministerului Afacerilor Interne – MAI să adopte măsuri urgente pentru aplicarea imediatã a prevederilor europene care permit recunoașterea documentelor conducãtorilor auto eliberate de Ucraina, pentru facilitarea angajãrii rapide a conducãtorilor auto ucraineni la companiile românești de transport rutier, se arată într-un comunicat al organizației.

Conform comunicatului UNTRR, industria transporturilor rutiere din România se confruntă de mulți ani cu o criză de conducători auto profesioniști care s-a acutizat în prezent pe fondul provocărilor importante legate de începerea aplicării Pachetului Mobilitate 1 și instabilității generate de rãzboiul din Ucraina.

Potrivit sondajului Uniunii Internaționale a Transporturilor Rutiere – IRU de anul acesta, România este printre țările europene cele mai afectate de criza conducătorilor auto profesioniști, deficitul estimat de IRU ajungând la 71.000 posturi de conducători auto profesioniști neocupate la companiile românești de transport rutier.

Subiecte în articol: şofer român de TIR UNTRR
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"