Antena 3 CNN Actualitate Tudorel Toader denunță presiunile după raportul Greco. „Recomandările Greco nu sunt obligatorii”

Tudorel Toader denunță presiunile după raportul Greco. „Recomandările Greco nu sunt obligatorii”

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a explicat întreaga procedură dinaintea publicării raportului Greco. 

„Eu spuneam atunci că procedura e mult mai complicată decât să zic eu ca ministru că da, se publică acum. Trebuia tradus în limba română, trebuia întocmit un memorandum pe care să-l înaintez Guvernului și Guvernul să aprobe publicarea raportului. Trebuia transmisă aprobarea Guvernului la Greco, să publice Greco și apoi să publicăm noi. Acest lucru s-a și întâmplat, dar nu se putea în aceeași zi. Eu nu cred că cei care au „somat” să public atunci nu știau că nu se putea publica atunci”, a spus ministrul. 

Ministrul Justiției a mai spus că Greco are o procedură complicată și că recomandarea nu este obligatorie. 

„De principiu, o recomandare nu poate fi obligatorie pentru că sunt două sensuri diferite. Greco are, la rândul lui, o procedură destul de complicată. Ieșirea mea publică se referea la afirmația făcută publică, în sensul că există un comunicat oficial de la Greco, comunicat în care se spune că recomandarea e obligatorie. Și eu am spus două lucruri. Nu există comunicat oficial, ceea ce a doua zi Greco mi-a confirmat, iar recomandarea în sine nu e obligatorie. Recomandarea presupune o procedură ulterioară de realizare a unui proces legislativ în acord cu standardele stabilite de către acest organism consultativ”. 

Tudorel Toader a vorbit și despre faza în care se află la acest moment legile justiției. 

„Suntem în faza recomandărilor referitoare la legile justiției, care încă nu s-au terminat. Procedura de modificare abia începe. Procedura e complicată, uneori cu 75%, apoi cu două treimi, apoi se revine și așa mai departe. Dați-mi în scris că Greco a spus că recomandarea e obligatorie. Nu să-mi spuneți procedura pentru că o știu și eu”, a declarat ministrul. 

Subiecte în articol: tudorel toader
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Programul magazinelor mari din România, de Paște