Antena 3 CNN Actualitate Tudorel Toader, reacție după ce Laura Codruța Kovesi și-a susținut punctul de vedere cu privire la raportul făcut de ministrul Justiției: Categoric nu mă convingeți

Tudorel Toader, reacție după ce Laura Codruța Kovesi și-a susținut punctul de vedere cu privire la raportul făcut de ministrul Justiției: Categoric nu mă convingeți

Ministrul Justiției a venit cu o reacție după ce Laura Codruța Kovesi și-a susținut punctul de vedere în fața  secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

”Doamna Kovesi eu n-am să pot să repet funcția dumneavoastră de câte ori ați repetat dumenavoastră funcția de ministru al Justiției și vă mulțumesc. Discursul dumneavoastră paote fi convigător dacă îl faceți în fața celor care nu se pricep deloc. Eu nu o să dau acum dreptul la replică, dar categoric nu mă convingeți. Vă dau doar cîteva exemple. Ați vorbit de mărețele realizri în problema măsurilor asiguratorii și indisponibilizărilor. Nu ne-ați spus că de multe ori pe hârtie se ia măsura asiguratorie, iar la capătul procesului, până valorifici bunul ălă, îl mai găsești sau nu. Știți procedurile și n-am să insist. E greu de explicat cuiva statistica raportului dintre trimiși în judecată și achitați stând în spatele unei decizii a CSM. Ăia trimiși în judeactă în 2016 sau 2017 n-ajung să fie condamnați sau achitați în aceeași perioadă. Baza trimiși în jduecată n-are nicio legătură cu acel coeficinet, numărul de achitați.”, a spus ministrl Justiției.

Ministrul Justiției a spus că acesta este un moment al adevărului.

”Sper cu convingere ca adevărul să iasă la spurafață. Societatea are nevoie să cunoască adevărul ca să știe ce măsuri să ia. Mi-e greu și vă asigur că într-un an de zile CCR n-a pronunțat 50 de conflicte juridice de natură constituțională. Cu privire la neprezentarea la comisie, să nu vă suparați, dar ați denaturat un pic. Ați spus că ati răspus. CCR spune în decizie că nu ați răspuns complet la toate întrebările de natură să se lamurească problema pe care comisia o avea de dezlegat. Nu ați anticipat nici dosarul cu cazul Belina. Dar prin decizia 68 tocmai vi s-a spus. Dispozitivul a fost de respingere, dar toate considerentele au fost în același sens, că procurorul nu poate ancheta oportunitatea unui act. Trebuie să fim de acord cu faptul că adevarul trebuie știut, trebuie asumat și dacă are conotțtii negative trebuie îndreptat. Spuneți că totul e perfect. Eu v-am contrazis în scris, prin cele notate în raport. Spuneați că aveți deschiderea la dialog, ceea ce e foarte bine. Mâine aveți bilanțul. E 28 și nu mi-ați trimis raportul. M-ați invitat, dar nu o sa vin. Indiferent ce va decide Președintele, indiferent ce va hotărî CCR, daca va fi sesizată, analiza trebuie continuată.”, a spus Tudorel Toader.

 

Subiecte în articol: raport Toader Kovesi
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania