Antena 3 CNN Politică UDMR a decis. În ce condiții va vota învestirea Guvernului Mihai Tudose

UDMR a decis. În ce condiții va vota învestirea Guvernului Mihai Tudose

de M.Z.    |   

UDMR va vota pentru învestirea noului Guvern, dacă în comisiile de specialitate nu apar surprize neplăcute, a anunţat miercuri preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor. 

''Dacă nu apar în comisii surprize neplăcute atunci vom vota învestirea Guvernului, ceea ce nu înseamnă că vom fi de acord cu toate măsurile pe care le va lua Guvernul în perioada următoare. (...) Am susţinut multe proiecte venite dinspre Guvern, aşa cum PSD şi ALDE au susţinut multe proiecte iniţiate de noi.(...) Nu există nicio obligaţie (n.r. - a parlamentarilor UDMR) în comisiile de specialitate de a vota'', a spus liderul UDMR. 

Întrebat dacă UDMR va participa la guvernare, la nivel de secretari de stat, prefecţi sau şefi de deconcentrate, el a spus că acest aspect nu a fost luat în discuţie cu conducerea PSD, dar a precizat că ar fi bine dacă subprefecţii UDMR, aflaţi în funcţii, nu ar fi schimbaţi. 

"Avem subprefecţi încă din perioada lui Cioloş, n-au fost schimbaţi şi e bine să rămână aşa. Nu au fost puşi de Grindeanu sau de Dragnea, sunt încă din perioada Guvernului tehnocrat şi e bine să rămână aşa. Nu am discutat astăzi de prefecţi, de subprefecţi, că nu intra în discuţia noastră. Secretar de stat nu înseamnă că eşti la guvernare. Acum avem doi secretari de stat şi rămân acolo. Oricum, să fii la Guvern înseamnă să ai membri în Cabinet", a susţinut Kelemen Hunor. 

În context, el a spus că ar trebui să se decidă care e ultimul nivel unde hotărârile sau numirile sunt politice. 

"Din acest punct de vedere, noi suntem extrem de timizi. Spunem că prefecţii nu sunt politici şi de fapt sunt, că subprefecţii nu sunt, dar sunt, că la deconcentrate nu sunt dacă nu se poate, dacă se poate sunt. Dacă câştigă în instanţă nu mai sunt. Deci e un fariseism ieftin, ar trebui să ne asumăm. Prefecţii sunt politici sau nu. Eu zic să fie politici dacă sunt reprezentanţii Guvernului. Totuşi Guvernul e politic", a conchis liderul UDMR.

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat, miercuri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, lista miniștrilor din Guvernul Tudose.

Cine este Mihai Tudose, noul premier desemnat al României - fișă biografică

Averea lui Mihai Tudose. Cât de bogat este noul premier desemnat al României

Sursă: Agerpres
Subiecte în articol: mihai tudose guvern Kelemen Hunor
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are