Antena 3 CNN Actualitate Inedit Uluitoarele asemănări dintre două monumente străvechi, aflate pe continente diferite, în Asia și America. Cum a fost posibil?

Uluitoarele asemănări dintre două monumente străvechi, aflate pe continente diferite, în Asia și America. Cum a fost posibil?

În lume există zeci de monumente și clădiri construite în vechime care prezintă uluitoare similitudini cu alte monumente și clădiri aflate la distanțe enorme, de mii de kilometri. Unele dintre clădirile religioase de acest tip au fost construite în epoci diferite, ceea ce ridică alte numeroase semne de întrebare, legate de asemănările arhitectonice observabile lesne, chiar și de către nespecialiști.

Una dintre cele mai fascinante asemănări de acest fel este aceea dintre un templu din Siem Reap, Cambodgia de nord-vest, și o piramidă-templu aflată în Guatemala, la o distanță de 14.000 de kilometri. Printre impresionantele ruine de la Angkor Wat se află și vechiul templu Baksei Chamkrong, despre care istoricii spun că a fost construit în secolul X după Hristos.

Continuarea, pe Cunoastelumea.ro.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște