Antena 3 CNN Actualitate Social Un copil, găsit mort într-un centru de plasement

Un copil, găsit mort într-un centru de plasement

E anchetă într-un centru de plasament din Braşov după ce unul dintre copiii internaţi acolo a fost găsit mort în patul în care dormea. Băiatul de 13 ani s-a născut cu grave probleme de sănătate. Chiar şi aşa, mama lui nu se poate împăca la gândul că fiul ei s-a stins subit şi aşteaptă explicaţii

Băieţelul a fost găsit marţi dimineaţă chiar aici, în pătuţul în care dormea încă din luna aprilie de când a venit la acest centru. Îngrijitorul care l-a găsit pe copil a văzut că acesta nu respira şi a sunat la 112. Medicii care au sosit la faţa locului nu au putut decât să constate decesul copilului.

În urma autopsiei realizată la Institutul de Medicină Legală s-a constatat că decesul a survenit în urma unei insuficienţe cardio-respiratorii acute şi a unui infarct pulmonar.
Mama copilului nu mai e om. Nu se poate obişnui cu gândul că cel mic nu mai este.

„Îmbunătăţire n-am văzut la el. De-asta m-am hotărât să-l iau acasă. Parcă era neîngrijit, neîmbrăcat, nespălat”, a declarat mama.

Băiatul suferea de epilepsie de când era mic. Femeia l-a crescut singură până de curând, când a simţit că nu mai poate. Din cauza bolii, copilul o lovea şi îşi făcea şi el rău. Aşa că a decis să-l dea la centrul de reabilitare şcolară Brădet. Angajaţii spun că băiatul făcuse progrese. Nu mai era violent şi începuse să vorbească.

Şi totuşi ceva s-a întâmplat. Copilul nu mai e. Poliţiştii dar şi procurorii au început o anchetă la centru.
Au fost ridicate documentele din cadrul centrului care-l vizau pe minor, de la fişa medicală a acestuia, fişa de consultaţii şi tot ce înseamnă acte în legătură cu îngrijirea acestei persoane. Au început audierile îngrijitorilor persoanei decedate.
Procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

 

Subiecte în articol: copil mort centru de plasament
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!