Antena 3 CNN Externe Un nou atentat zguduie Bagdadul. Cel puțin patru persoane au murit

Un nou atentat zguduie Bagdadul. Cel puțin patru persoane au murit

Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 21 au fost rănite într-un atentat sinucigaş comis miercuri în apropiere de Bagdad, ultimul dintr-o serie de atacuri sângeroase vizând locuri publice din zona capitalei irakiene, au indicat oficiali locali, citaţi de AFP. 

O maşină-capcană a fost detonată lângă un post de control la intrarea în cartierul Husseiniyah. 

Acest atac nu a fost revendicat imediat, dar el poartă marca grupării jihadiste Stat Islamic, care atacă în mod regulat populaţia civilă. Gruparea radicală sunită şi-a asumat anterior responsabilitatea pentru numeroase atentate în regiunea capitalei irakiene, între care atacul cu un microbuz capcană care a făcut aproape 300 de morţi, pe 3 iulie la Bagdad. Trei zile mai târziu, alte 40 de persoane au fost ucise într-un atac al grupării Stat Islamic asupra mausoleului şiit Balad, situat la nord de capitala irakiană. 

Aceste atacuri au provocat indignarea populaţiei faţă de neputinţa autorităţilor şi a condus la demisia ministrului irakian de interne şi destituirea principalilor responsabili pentru securitate din Bagdad. 

Stat Islamic a ocupat în 2014 vaste zone din Irak, dar a pierdut apoi teren în favoarea forţelor guvernamentale irakiene, sprijinite prin lovituri aeriene de către coaliţia internaţională condusă de SUA. 

Sursă: Agerpres
Subiecte în articol: Irak Bagdad atentat explozie atentat sinucigas
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România