Antena 3 CNN Externe Un ONG internaţional susţine pacea în zona Asia-Pacific

Un ONG internaţional susţine pacea în zona Asia-Pacific

De curând, 1.000 de tineri din statele membre ASEAN, lideri religioşi, dar şi ONG-uri au participat la “Forumul de Pace din Asia de Sud-est 2019”, care a avut loc în Cambodgia. Au discuta despre metode practice pentru consolidarea păcii în zonă.
 
Şi Ministerul Educatiei, Tineretului şi Sportului din Cambodgia a găzduit o conferinţă despre importanţa educaţiei păcii în această ţară. A extins astfel parteneriatul cu HWPL, una dintre cele mai mari organizaţii internaţionale nonprofit din lume, cu peste 300 de filiale, care promovează pacea în artă, cultură şi religie. 20 de şcoli şi universităţi din Cambodgia au semnat un memorandum împreună cu HWPL pentru implementarea educaţiei păcii în instituţiile de învăţământ. Conferinţa organizată de Ministerul Educatiei, Tineretului şi Sportului din Cambodgia s-a numit “Mesaj de pace pentru implementarea religiilor paşnice”. Au fost prezente 450 de persoane, printre care lideri religioşi ai budismului, islamismului şi ai creştinismului din Cambodgia, Coreea de Sud, Vietnam, India şi Singapore.

Legat de importanta liderilor religiosi, un călugăr budist a declarat că liderii religioşi au responsabilitatea de a educa oamenii în privinţa păcii, pentru a o lăsa moştenire generaţiilor viitoare.
 
“Cum umanitatea continuă să se dezvolte, noi trebuie să schimbăm lumea în care trăim. Legea internaţională este necesară pentru obţinerea păcii. Dacă obţinem pacea, acest lucru va rămâne pentru veşnicie o lucrare a luminii”, a declarat preşedintele HWPL, Man Hee Lee la Summitul Liderilor din Pacific 2019.
 
Având sediul în Coreea de Sud, HWPL are trei abordări unice: înfiinţarea legii internaţionale a păcii pentru asigurarea păcii ca şi standard global; dialogul inter-religios pentru a învinge conflictele etnice şi religioase şi promovarea păcii, care are capacitatea de a dezvolta caracterul uman.

În Filipine a avut loc un festival al păcii. Organizat de către HWPL, evenimentul a reunit 30.000 de participanţi: guvernatori, lideri politici locali şi ai comunităţilor etnice, profesori universitari, studenţi şi reprezentanti ai ONG-urilor.  
 
În ultimii ani, HWPL a depus eforturi în comunicarea interconfesională şi în educaţia păcii din Asia de Sud-est. Campanii dedicate păcii şi expoziţii pe această temă au crescut gradul de constientizare oamenilor.

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!