Moartea Neagră a venit în Europa cu cenușa vulcanică a unei erupții necunoscute. Cum a funcționat "efectul aripii de fluture"
Publicat acum 2 ore si 27 minute
Un român aruncă, în medie, 129 de kilograme de mâncare într-un an. Cu plasele mereu pline atunci când se întorc de la cumpărături românii uită uneori că la o masă nu pot mânca mai mult de două feluri.
În aproape 30% din cazuri aruncăm mâncarea la gunoi pentru că se degradează prea repede sau pentru că am estimat greșit cantitatea.
Iar mai bine de 10 % din mâncarea cumpărată de români ajunge la gunoi.
Inclusiv marile lanțuri de supermarketuri fac risipă.
România ocupă locul 9 în topul celor mai risipitoare țări din Europa. Până în 2030 țara noastră și-a asumat că va reduce la jumătate risipă de alimente.
26% mâncarea se degradează prea repede
21% estimarea greșită a cantității de alimente
14% cumpărături
Sursa: Ministerul Agriculturii