Antena 3 CNN Externe Ungaria plăteşte o sumă-record pentru radicalizarea UDMR. La ce sumă se ridică investiția

Ungaria plăteşte o sumă-record pentru radicalizarea UDMR. La ce sumă se ridică investiția

În preajma alegerilor generale din Ungaria influenţa FIDESZ asupra UDMR este extrem de puternică, iar fondurile pe care guvernul de la Budapesta le pune la dispoziţia UDMR − cele mai mari de după 1990.

Potrivit pressone.ro, în primele luni ale anului 2015, UDMR și FIDESZ semnaseră un acord prin care o fundație a UDMR pe nume Eurotrans primea dreptul şi banii de a asista autoritățile de la Budapesta în procesul prin care maghiarii doritori din România urmau să obţină cetăţenie ungară − proces care, în termenii FIDESZ, se numeşte renaturalizare.

Practic, Guvernul FIDESZ finanța UDMR pentru a-i localiza și consilia pe acei cetățeni români de etnie maghiară care doreau să depună dosar de dobândire a cetăţeniei ungare.

În ultimele zile ale anului trecut, Guvernul condus de Viktor Orbán a adoptat o Hotărâre potrivit căreia mai multe organizații maghiare din România vor beneficia în 2018 de o finanțare-record, de peste 100 de milioane de euro.

Cea mai mare parte din această sumă va ajunge la Eparhia Reformată din Ardeal, căreia i-au fost promiși peste 86 de milioane de euro.

Subiecte în articol: suma UDMR
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România