Antena 3 CNN Actualitate Locale Urşii din Harghita au atacat din nou! Un bărbat a fost salvat de la moarte de mai mulţi ciobani

Urşii din Harghita au atacat din nou! Un bărbat a fost salvat de la moarte de mai mulţi ciobani

Încă un bărbat a fost atacat de urs şi a ajuns la spital cu răni grave la torace şi abdomen. Omul a scăpat din colţii animalului abia după ce au venit mai multi ciobani în ajutorul lui. Incidentul a avut loc în zona Caşinu Nou din Harghita.

de Georgiana Adam    |   

Primarul comunei Plăieşii de Jos, Andras Zoltan, a intervenit marţi la Antena 3, unde a vorbit despre cum s-a întâmplat această tragedie.

"S-a întâmplat ceea ce aşteptam din păcate, să se urmeze după atâţia ani în care am semnalat această problemă. La o stână dintr-un sat component, a fost atacat un cioban care îşi apăra turma de vizita urşilor. Slavă Domnului nu s-a ajuns la moarte, la rănit foarte grave.

Este în stare de sănătate bună, nu este în pericol, acum este sub supraveherea medicilor. Trebuie ştiut că ursul lasă nişte urme care se pot infecta foarte repede şi din această cauză persoana este spitalizată la Spitalul din Miercurea Ciuc şi se află sub controlul medical", a declarat primarul comunei Plăieşii de Jos.

Acun, vânătorii au primit aviz de împuşcare. Săptămâna aceasta, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă, prin care urşii periculoşi pot fi împuşcaţi fără aprobare de la Ministerul Mediului. Este suficientă deciza imediată a echipelor formate din autorităţi locale, jandarmi, vânători şi medici veterinari. Specialiştii spun că în pădurea în care a avut loc atacul sunt 300 de urşi, faţă de 100 cât este numărul maxim.

Citiţi şi: Bărbatul care a supravieţuit atacului ursului, operat timp de şapte ore. Medicii vor să-i redea acestuia chipul
 

Subiecte în articol: cioban urs Harghita
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"