Antena 3 CNN Actualitate Vaccinul anti-COVID-19 produs de compania franceză Sanofi, eficiență crescută în penultima fază a testelor clinice

Vaccinul anti-COVID-19 produs de compania franceză Sanofi, eficiență crescută în penultima fază a testelor clinice

Compania farmaceutică franceză Sanofi a anunțat că vaccinul împotriva COVID-19 pe care îl dezvoltă împreună cu GlaxoSmithKline va ajunge în faza finală a testelor clinice, după ce a produs răspunsuri imune puternice în rândul voluntarilor.

de Adelina Miron    |   

Vaccinul „a avut o rată crescută de neutralizare a anticorpilor, în concordanță cu cele măsurate la persoanele care s-au recuperat după COVID-19”, au declarat Sanofi și GSK într-un comunicat.

Studiile au fost efectuate în rândul a 722 de voluntari adulți.

Un studiu anterior, la sfârșitul anului 2020, a arătat că vaccinul a oferit un răspuns imun scăzut la adulții în vârstă.

Companiile au declarat la momentul respectiv că vaccinul nu va fi gata până la sfârșitul anului 2021.

”Datele noastre din faza a doua confirmă potențialul acestui vaccin de a juca un rol în abordarea acestei crize globale de sănătate publică în desfășurare”, a declarat Thomas Triomphe, vicepreședinte executiv și șef global al Sanofi Pasteur.

"După cum știm, vor fi necesare mai multe vaccinuri - mai ales că variantele continuă să apară și crește nevoia de vaccinuri eficiente și de rapel, care pot fi stocate la temperaturi normale", a mai spus acesta.

Faza a treia a testelor clinice, și ultima, va fi realizată cu 35.000 de voluntari adulți „într-o gamă largă de țări”, au spus companiile, și este de așteptat să înceapă la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie.

Etapa a treia a testelor clinice va testa eficacitatea vaccinului împotriva tulpinii găsite pentru prima dată în Wuhan în China la sfârșitul anului 2019, precum și varianta detectată în Africa de Sud, transmite rfi.fr.

Subiecte în articol: vaccin COVID-19 eficienta
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia