Antena 3 CNN Externe Vaccinarea anti-COVID-19 devine obligatorie pentru toţi funcționarii publici din New York

Vaccinarea anti-COVID-19 devine obligatorie pentru toţi funcționarii publici din New York

Primarul orașului New York, Bill de Blasio, a anunțat miercuri că vaccinarea anti-COVID-19 devine obligatorie pentru toţi angajaţii publici, o mișcare care ar putea escalada tensiunile cu sindicatele.

de Alexandra Ionescu    |   

Aproape 150.000 dintre profesori și personal al școlilor au fost deja obligați să se vaccineze, dar noul anunț, care se aplică la aproximativ 160.500 de funcționari publici, a dus cu un pas mai departe campania de imunizare

Aceștia vor primi 500 de dolari la imunizarea cu prima doză de vaccin anti-COVID-19 într-o locaţie administrată de municipalitate până vineri, 29 octombrie, la ora 17:00. După această dată, angajaţii vor fi obligaţi să prezinte dovada imunizării cu cel puţin o doză de vaccin, a afirmat de Blasio într-un comunicat.

Alte sectoare ale forței de muncă ale orașului, inclusiv poliția și pompierii, rămân în urmă.

Asociația Benevolentă a Poliției a spus anterior că „vaccinul este o decizie medicală pe care membrii trebuie să o ia în consultare cu proprii furnizori de servicii medicale”.

Angajații municipali care nu se vaccinează vor fi plasați în concediu fără plată, iar angajarea lor viitoare va fi rezolvată în cadrul negocierilor cu sindicatele individuale.

„Nu există un privilegiu mai mare decât să fii în slujba oamenilor din New York şi acest privilegiu vine cu responsabilitatea de a asigura siguranţa ta şi a comunităţii tale”, a spus de Blasio, potrivit ABC News.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!