Antena 3 CNN Actualitate Val de facturi duble la gaze, după ce oficialii au promis reduceri. Consumator: "În 2021 prețul gazului a crescut cu 65%"

Val de facturi duble la gaze, după ce oficialii au promis reduceri. Consumator: "În 2021 prețul gazului a crescut cu 65%"

Românii sunt îngenunchiaţi de facturile uriaşe! Preţurile la utilităţi lovesc crunt în sute de mii de familii, iar în timp ce oamenii se trezesc cu sume colosale pe facturi, băieţii deştepţi din energie se îmbogăţesc.

de Mia Lungu    |   

Problema facturilor la gaze și electricitate care au explodat în ultima perioadă provoacă disperare printre consumatorii care s-au trezit cu sume colosale de plată după liberalizarea pieței.

Antena 3 vă vine în ajutor prin campania de demascare a abuzurilor de pe piaţa energiei.

"Factura de 1480 de lei este corespunzătoare unei cantități de 529 m cubi de gaz. Față de anul 2020 noi consumul îl avem același și m-am trezit cu această factură dublă. Am avut o scumpire la data de 1 iulie de aproximativ 11%, iar la nivel de octombrie încă o scumpire de 50%. Deci la nivelul anului 2021, prețul gazului a crescut cu 65%. Este foarte mult, dar sperăm să ne descurcăm", spune doamna Elena Apetroaiei, un consumator care a trimis factură către Antena 3.

Deocamdată, piața concurențială a adus doar scumpiri, atât ca urmare a unei liberalizări prost făcute, cât și după creșterea prețurilor energiei și a gazelor pe bursă, spun experții.

Subiecte în articol: facturi duble gaze reduceri consumator
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept