Antena 3 CNN Actualitate Inedit Vasile se plimba cu un detector de metale pe un câmp, când a descoperit ceva năucitor. Acum adevărul grotesc a ieșit la iveală: „Nu mi-a venit să cred. Rând pe rând, au început să apară” (FOTO)

Vasile se plimba cu un detector de metale pe un câmp, când a descoperit ceva năucitor. Acum adevărul grotesc a ieșit la iveală: „Nu mi-a venit să cred. Rând pe rând, au început să apară” (FOTO)

Vasile avea un hobby mai special după cum chiar el spune, dar nu avea nici cea mai mică idee că într-o zi avea să facă descoperirea vieții sale. 

Bărbatul din Dărmănești, județul Bacău, în vârstă de 37 de ani, a descoperit, într-o zi, la aproape un kilometru distanță de cimitirul internațional de la Valea Uzulu, rămășițele unui soldat  român din Primul Război Mondial folosind un detector de metale.

„Am văzut o cască. M-am uitat la ea şi am văzut că e un model francez, dată în dotarea armatei române. Am văzut un semn şi am scos baioneta, era lângă o piatră cu muşchi. Am mai detectat şi au început să iasă şi oasele la iveală. Am găsit o lingură am găsit cana de băut apa, am găsit o muzicuţă şi un pic mai la vale puşca şi muniţia.”, a declarat Vasile Boboc pentru stirileprotv.ro.

De șase ani de când o face pe arheologul amator, Vasile Boboc a descoperit mai multe obiecte care au ajuns în vitrinele muzeului de istorie.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România