Antena 3 CNN Externe ALEGERI SUA. Veste uriașă pentru Hillary Clinton. Anunțul făcut de conducerea FBI

ALEGERI SUA. Veste uriașă pentru Hillary Clinton. Anunțul făcut de conducerea FBI

ALEGERI SUA. Poliţia federală americană (FBI) îşi menţine recomandarea de a nu o pune sub acuzare pe Hillary Clinton în afacerea e-mailurilor sale, după ce a examinat un nou lot de mesaje electronice la care a avut acces Huma Abedin, o colaboratoare foarte apropiată a sa, a anunţat duminică un membru al Congresului SUA, potrivit AFP.

Acest anunţ favorabil candidatei democrate, într-o scrisoare pe care directorul FBI a adresat-o membrilor Congresului, ar putea da un nou impuls campaniei lui Hillary Clinton cu mai puţin de 48 de ore înainte de alegerile prezidenţiale americane.

Echipa de campanie a candidatei democrate a salutat decizia FBI în legătură cu e-mailurile acesteia.

La sfârşitul lunii octombrie, FBI a anunţat că a început examinarea unor noi e-mailuri în cadrul investigaţiei privind folosirea de către Hillary Clinton a unei adrese de e-mail personale pentru comunicarea de mesaje secrete în perioada când ea a condus Departamentul de Stat, mesaje pentru care ar fi trebuit să utilizeze serverul securizat al instituţiei.

Hillary Clinton a fost interogată în luna iulie de FBI pe acest subiect, iar câteva zile mai târziu Departamentul Justiţiei a decis să închidă dosarul, la recomandarea anchetatorilor care au precizat că elementele sunt insuficiente pentru a se avansa în acest caz.

Sursă: Agerpres
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă