Antena 3 CNN Actualitate Vicepremierul Vasile Dîncu şi Laura Codruţa Kovesi, legătură pe linia bufniţelor

Vicepremierul Vasile Dîncu şi Laura Codruţa Kovesi, legătură pe linia bufniţelor

Mihai Gâdea a prezentat, în ediţia de joi a emisiunii ''Sinteza zilei'', o legătură interesantă între procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi şi unul dintre membrii „Grupului de la Cluj". O legătură pe linia bufniţelor.

Într-un interviu acordat în 2010, pentru Ziua de Cluj, actualul vicepremier Vasile Dîncu mărturisea că este „vinovat" indirect pentru colecţia de bufniţe a lui Kovesi, pe atunci procuror general al României.

„Doamna Codruţa Kovesi ştia că sunt pasionat şi că am o colecţie de bufniţe şi se pregătise să-mi facă un cadou. Avea o bufniţă care mă aştepta la dânsa în birou de mai multă vreme şi unii colegi, prieteni de-ai ei, s-au gândit că ea colecţionează bufniţe şi aşa i s-au tot acumulat bufniţe. Acum rămâne să fac o persuasiune eficientă în următorii ani, ca să-mi revendic unele bufniţe din colecţia dânsei, că dânsa nu colecţionează bufniţe", declara atunci Dîncu.

Actualul vicepremier mai preciza că are o colecţie de zeci de bufniţe în biblioteca proprie. Dîncu a explicat şi de ce colecţionează aceste păsări. „Bufniţa Minervei este, într-un fel, simbolul filozofiei, al înţelepciunii, al căutării esenţei din spatele aparenţei.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani