Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Victorie modestă pentru România, în amicalul cu Lituania

Victorie modestă pentru România, în amicalul cu Lituania

Naţionala de fotbal a României a învins formaţia Lituaniei cu scorul de 1-0 (0-0), miercuri seara, pe stadionul ''Marin Anastasovici'' din Giurgiu, într-un meci amical jucat în cadrul pregătirilor tricolorilor pentru EURO 2016, anunta Agerpres.

România a făcut un meci slab şi a câştigat la limită, prin golul marcat de Nicolae Stanciu (65). 

Selecţionerul Anghel Iordănescu a început cu o echipă fără mai mulţi titulari: Pantilimon a fost preferat în poartă, în timp ce pe linia de fund dintre jucătorii obişnuiţi a fost doar Chiricheş, pe lângă Măţel, Moţi şi Filip. Debutantul Florin Tănase a început din primul minut, în timp ce Raul Rusescu a fost atacantul central. 

După ce gazdele s-au poticnit înainte de stratul meciului, la momentul intonării imnurilor, anunţându-l pe cel al balticilor şi difuzând ''Deşteptă-te române'', echipa naţională s-a încurcat de Lituania în prima repriză, nereuşind decât rareori să găsească drumul spre poartă. 

Prima acţiune finalizată a tricolorilor s-a consemnat în minutul 11, când Torje a şutat fără preluare, pe lângă poartă. Apoi, Stancu (18) a încercat o reluare cu capul, dar fără probleme pentru portar. Tot Bogdan Stancu (31) a scăpat singur spre poartă, dar a fost deposedat in extremis de Freidgeimas. Două minute mai târziu, atacantul lui Genclerbirligi a şutat peste poartă (33). 

Oaspeţii au irosit cea mai mare ocazie a primei reprize, prin Spalvis, care a tras bine din lovitură liberă de la 20 de metri, dar Pantilimon a respins (44). 

România a avut o tresărire de orgoliu în ultimele minute ale reprizei, iar Torje a fost aproape de gol, când mingea centrată de el a fost deviată periculos de un fundaş pentru propria poartă (45). Măţel a avut ultima ocazie a primei părţi, însă şutul său a trecut peste transversală (45+1). 

Intrat la pauză, debutantul stelist Stanciu a avut un impact imediat, şutul său periculos fiind deviat în corner (50). La lovitura de colţ, Moţi a reluat periculos, însă balonul a ocolit ţinta. Ivan a avut şi el o situaţie bună, dar portarul a intervenit salvator (60). 

Stanciu a deschis scorul în min. 65, cu un şut de la circa 25 de metri. 

Tricolorii nu au făcut un joc mai bun nici în continuare, dar au avut oportunitatea de a mai marca, prin Moţi, care s-a trezit cu mingea la picior în faţa porţii adverse, însă nu a avut viteză de reacţie (79). Până la final nu s-a mai întâmplat nimic demn de remarcat. 

Atacantul Matulevicius (FC Botoşani) a intrat în repriza secundă la oaspeţi. 

Giurgiu a a fost al 18-lea oraş din România care a găzduit un meci al echipei naţionale. România va juca următorul meci de pregătire cu Spania, campioana europeană en titre, duminică, la Cluj-Napoca. 

Înaintea partidei s-a ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor atentatelor de la Bruxelles.

Subiecte în articol: România Lituania amical
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat