Antena 3 CNN Actualitate Vladimir Putin a coborât în mulțime, la Moscova, cu fotografia tatălui său | Bogdan Chireac: "Senzația transmisă e de confuzie profundă la Kremlin"

Vladimir Putin a coborât în mulțime, la Moscova, cu fotografia tatălui său | Bogdan Chireac: "Senzația transmisă e de confuzie profundă la Kremlin"

După discursul de nouă minute la parada de Ziua Victoriei, Vladimir Putin a coborât în mulțime, la Marșul Veteranilor, purtând în mână, pe străzile Moscovei, o fotografie a tatălui său, transmite Antena 3.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Este un obicei al lui Putin, care a participat și în anii din urmă la marșul "Regimentului Nemuritorilor", tot cu fotografia tatălui său în mână.

Pe site-ul Kremlinului sunt, de altfel, disponibile imagini cu liderul rus în ipostaze similare, la celebrarea Zilei Victoriei din 2015.

Tatăl președintelui a luptat în al Doilea Război Mondial, potrivit informațiilor de pe site-ul președinției ruse.

În galeria următoare, imagini cu Vladimir Putin în 2015 și 2022 la Marșul Veteranilor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Presa internațională a remarcat că, în pofida așteptărilor, Vladimir Putin nu a declarat în mod formal război Ucrainei - pentru a putea decreta mobilizarea generală - și nici nu a făcut vreun anunț special legat de campania din Ucraina.

Jurnalistul Bogdan Chirieac a comentat, la Antena 3, discursul și comportamentul liderului rus, de Ziua Victoriei.

"A fost un discurs mediocru, din care reiese că Putin se află în mare încurcătură. Un discurs care este departe de a șterge dezastrul de pe frontul din Ucraina.

Bogdan Chirieac:  "Senzația transmisă este una de confuzie"

Nu a declarat nici război Ucrainei ca să poată face mobilizarea generală, nu a anunțat nimic spectaculos care să fie reținut de opinia publică internațională.

Defilarea cu racheta nucleară e inutilă.

Știm că Rusia are 6.500 de focoase nucleare din care, probabil, la 'halul'  în care se prezintă tehnica militară rusă, mai sunt funcționale cam 1.000.

Ideea este că dacă funcționează fie și doar trei ogive nucleare, tot este dramatic pentru viața pe Pământ. Plus că urmează reacția Occidentului, ale cărui ogive cred că funcționează perfect (...)

Nu a venit cu o idee de pace. Senzația este de confuzie. Confuzia profundă a Kremlinului în legătură cu situația în care singur a intrat", a declarat jurnalistul Bogdan Chirieac.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept