Antena 3 CNN Life Oameni Voi cu Voicu. Nicolai Tand, povestea unui vis împlinit

Voi cu Voicu. Nicolai Tand, povestea unui vis împlinit

Nicolai Tand a povesit la „Voi cu Voicu” cum a ajuns să se mute de la Maramureș la Paris și cum îmbină tradițiile și mâncărurile românești cu cele din „orașul luminilor”. 

„Am plecat și m-am întors. Deocamdată mă mai bate gândul să mă duc la Paris, dar deocamdată mi-e bine aici. Am plecat prima dată în '94, aveam 20 de ani. Mi-am luat inima în dinți și am plecat la muncă”.

Până să ajungă să-și împlinească visul și să ajugă unul dintre cei mai apreciati chefi din Romania, Nicolai a trecut prin tot felul de încercări. A fost nevoit să trăiască doi ani într-o casă părăsită și să mănânce de la o biserică a săracilor. 

„Stăteam într-o casă abandonată, cu trei etaje. Avem puțin curent, apă nu aveam. Nici nu aveam acte, m-am dus la Prefectură să cer azil politic fiindcă era singura șansă să rămân. Am făcut rost de niște acte temporare de câteva luni de zile”, a povestit Nicolai.

„Voiam să rămân în Franța. Începuse să îmi placă limba, descoperisem mâncarea. Când am mâncat prima dată stridii, somon, nu mi-a plăcut.. de la slănină la stridii era prea mare diferența. Dacă Franța nu m-a vrut, dar eu am vrut-o pe ea. Mi-a plăcut mâncarea, stilul lor de a trăi, mi-a plăcut Parisul, cui nu-i place?!”. 

 

Subiecte în articol: Voi cu Voicu Maramureș paris
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei